Doorgaan naar hoofdcontent

Update nieuwe baan en nieuwe tussenstand

Oh mensen wat is het fijn mijn nieuwe baan! Soms ontzettend vermoeiend al die nieuwe informatie en mensen en de omgeving, maar vooral ook heel erg fijn. Opluchting en blijdschap overheerst. Ik heb veel meer vrijheid, het werk is rustiger (er is genoeg te doen maar de druk is totaal anders) en op de fiets naar het werk is ook gewoon heel erg fijn.

Om de vreugde nog eens te verhogen komt er geld aanwaaien vanuit diverse richtingen. Schoonmoeder deed een storting, de belastingdienst stortte nog wat kindgebonden budget van 2020, en ik kreeg een brief van een pensioenfonds waar ik meer dan 10 jaar geleden bij zat.

Dat pensioenfonds keerde al eens een bedrag aan mij uit. Dat was -denk ik- 2 jaar geleden. Het was zo`n €2500,-. Waarschijnlijk raad je wel waar dat geld heen is gegaan ;) Datzelfde pensioenfonds zegt nu dat ik recht heb op meer geld en gaat nog een nabetaling doen.

Ze zeggen er niet bij hoeveel dit dan is. Spannend hoor. Ik hoop op meer dan een tientje! Hoop ook dat het er voor december is, dan kan het mooi mee in de aflossing voor de aflossingsvrije hypotheek.

Tussenstand!

Door die leuke extra inkomsten is de tussenstand voor het aflossing inmiddels gestegen naar €5217,50! Daar komt ons vaste maandelijkse spaarbedrag van €337,50 nog bij en dan wordt het precies €5555,- 

Vond ik wel een gezellig bedrag. Ik wijk er echter graag vanaf als het hoger kan worden. Dat bepaal ik eind november. Man en ik krijgen dan onze 13e maand ook uitgekeerd. Wat mogelijk heel erg weinig zal zijn aangezien we beiden dit jaar bij een andere werkgever begonnen zijn. Elke euro is er wel eentje natuurlijk dus ik stiekem ga ik toch nog voor meer dan €5555,-.

Als ik zo eens even de boel bekijk en erover mijmer kom ik tot het volgende....

Het nog af te lossen bedrag is €53.900,-. Dat min €5555,- komt het op €48.345 nog af te lossen. Misschien kan ik nog ergens €345,- vandaan toveren. Wordt het mooi €48.000,- :)

Ik ga eens even kijken waar ik het boek met de geld toverspreuken vinden kan! Als ik `m heb laat ik het weten! Nadat ik het gelezen heb zet ik het te koop, hoogste bieder wint! 

Reacties

 1. Wat leuk dat je zo blij bent met je nieuwe baan! Het begin is altijd enorm inspannend. Bij een baan in het onderwijs is het eerste jaar altijd zwaar, je moet dan de hele cyclus een keer meemaken. Haha succes met je toverboek!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boek nog niet gevonden helaas! Ik geef mezelf idd maar de tijd om aan alles en iedereen te wennen!

   Verwijderen
 2. Fijn dat je nieuwe baan zo goed bevalt. Als het toch eens zou bestaan zo'n toverboek of een geldboompje. Maar helaas , toch heb ik deze maand misschien ook een kleine meevaller , ik werk n.l. als schoonmaakster in een zorginstelling voor mensen met meervoudige beperkingen en dit jaar krijgt de zorg weer een bonus. En heb ik de mazzel dat deze instelling heeft bepaald dat iedereen die hier werkt en dus ook de schoonmaak in aanmerking komt voor de bonus net als vorig jaar. Nu is het een beetje een dubbel gevoel deze bonus, maar net als vorig jaar is hij wel erg welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed van deze zorginstelling! Schoonmaak is zo belangrijk maar wordt te vaak onderschat! Gewoon (proberen te) genieten van die bonus.

   Verwijderen
  2. Ik ga hem net als vorig jaar investeren in iets waar ik heel lang plezier van heb en dagelijks ga gebruiken. Vorig jaar kocht ik voor het eerst in 30 jaar een nieuwe bank van, na al die jaren te kiezen voor een 2e hands bank , waar ik dan mijn persoonlijke smaak voor aan de kant moest zetten, kocht ik er nu een van een wat duurdere kwaliteit en in een kleur die ik echt mooi vind. Wat ik met de bonus van dit jaar ga doen is nog een beetje een twijfel geval, koop ik er een lekkere stoel voor ? Of koop ik er een nieuwe salon tafel voor. Het ligt er maar net aan waar ik het eerst tegen aanloop. Het zijn in ieder geval beide dingen waar ik jaren plezier van ga hebben.

   Verwijderen
 3. Ah, ik herken dit. Mooie bedragen. 47.999 is ook mogelijk. Het geeft een goed gevoel. Minder vervoerkosten en gezonder is fietsen, behalve met stortregen en >7 windkracht.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Week 4 met €95,-

  Laten we zeggen dat ik vast beter ben in andere dingen dan in leven met een budget van €95,- per week. Ik voel me ontzettend verwend en bevoorrecht dat ik nu alweer dit budget niet gehaald heb en wederom de mogelijkheid heb gehad het te overschrijden. Dus of ik al wat geleerd heb van deze €95,- per week challenge, jazeker! We verdienen geen topsalarissen, we hebben geen dikke spaarrekeningen, we hebben het wel heel goed!  Een gevoel van vrijheid heeft deze challenge me al opgeleverd :) Het budget is dus weer overschreden. Het koste niet eens veel moeite. We doen niet extreem ons best. Dit jaar zitten we vooral ook in de 'we moeten ook genieten en ontspannen blijven' modus. Balans tussen genieten en (heel) zuinig leven is soms lastig.  Getallen De cijfers van de afgelopen week...Uitgegeven: €149,93. €40,- was aan speelgoed voor de kat. Jawel. Speelgoed voor de kat...Ze klimt nogal graag in de gordijnen. Hoewel onze gordijnen al een jaar of 15 zijn, vinden we het toch niet heel

Waar doen wij het van?

Een blog over onze inkomsten! Ik vind dus dat man en ik niet rijk zijn. Onze salarissen zijn niet bijzonder hoog. Meer dan het minimum dat zeker, maar niet echt heel hoog. Lees en oordeel zelf. Voor de een zal dit heel laag zijn, voor de ander normaal en voor weer een ander heel hoog.  Onze salarissen Mijn salaris per maand is gemiddeld €800,- Het salaris van mijn man is gemiddeld €1920,- Ik werk eens in de twee weken wat extra uren. Man heeft een week per maand storingsdienst en soms wat overuren. Daarom zijn het gemiddelden.  Onze salarissen samen maken dat er zo'n €2720,- per maand aan loon binnen komt.  We krijgen ook nog €246,- hypotheekrente aftrek en €44,- inkomensafhankelijke combinatiekorting.  Kindgebonden budget krijgen we ook, dat is €185,-.  In totaal komt er elke maand(gemiddeld dus) bij op onze bankrekening: €3195,-  Kanttekening is, dat wij het niet voelen dat er zoveel binnenkomt. De bedragen worden tussen de 15e en de 27e van elke maand op onze rekening gestor

Duurzaamheid en bezuinigen

Vroeger, heel vroeger ;), begonnen wij met bezuinigen omdat er een deel inkomen wegviel. Ik was toen niet zo bezig met duurzaamheid en het milieu. Gaande weg leerde ik dat zuinig leven ook een heleboel voordelen oplevert voor een beter milieu. Wat een mooie bijkomstigheid! Inmiddels gaat het milieu me wel aan het hart. Maar zuinig leven en duurzaamheid zetten me soms voor lastige keuzes! Vlees Om te beginnen met vlees. Dat is niet duurzaam. We eten echt al stukken minder vlees dan toen we net samenwoonden, dat samenwonen doen we al zo`n dik 15 jaar. Toen vier jaar geleden ons inkomen daalde, ben ik veel minder vlees in de gerechten gaan doen.  Ik had zelf altijd al een drang om meer vegetarisch te eten, de man echter helemaal niet. Wat hij niet merkte, was dat ik kleinere hoeveelheden vlees ging toevoegen. Steeds wat minder. Er kwam geen commentaar. Missie geslaagd dus!  Stamppotten werden vegetarisch, ik deed er geen gehakt meer in. Of spekjes zoals bij boerenkool. Stamppotten kunnen